Back

ⓘ Hilary Duff. Hilary Erhard Duff on USA filminäitleja ja lauljatar. Tuntuks sai ta Disney Channeli originaalsarjas Lizzie McGuire ja jätkas filmimaailmas. Samuti ..




Hilary Duff
                                     

ⓘ Hilary Duff

Hilary Erhard Duff on USA filminäitleja ja lauljatar.

Tuntuks sai ta Disney Channeli originaalsarjas "Lizzie McGuire" ja jätkas filmimaailmas. Samuti on ta olnud edukas poplauljana. Tema singlid on olnud esikohal paljude riikide muusikaedetabelites ja tema albumidki on Billboardi edetabelis kõrgetele kohtadele tõusnud.

                                     

1. Lapsepõlv

Hilary isa Robert Duff oli poeketi omanik ja ema Susan Duff koduperenaine. Kuueaastaselt said Hilary ja tema vanem õde Haylie Duff osa balletis "Pähklipureja süit". Samuti hakkasid nad võtma näitlemiskursusi. Õed soovisid osaleda filmides ja kolisid koos emaga Los Angelesse. Isa jäi Houstonisse äriga tegelema. Mõnda aega jäid tüdrukute suurimateks saavutusteks rollid telereklaamides, kuni Hilary sai peaosa "Lizzie McGuireis".

Näitlejakarjääri varase alguse tõttu ei saanud Hilary koolis käia. Sellepärast õppis ta kodus.

                                     

2. Auhinnad

Juba Duffi esimesed rollid olid edukad.

Noore näitleja auhinna kandidaadiks nimetati ta viis korda ja võitis neist kaks. 1998 nimetati ta auhinna kandidaadiks filmi "Casper Meets Wendy" eest kuni 10-aastase tüdruku kategoorias televisioonis seda ta ei võitnud, 1999 filmi "The Soul Collector" eest parima kõrvalosatäitja kategoorias televisioonis selle ta võitis. 2002 ja 2003 nimetati ta selle auhinna kandidaadiks peaosa eest "Lizzie McGuires" parima telenäitleja kategoorias ja 2003 parima telekomöödiasarja naispeaosatäitja kategoorias ta ei võitnud neist ühtki. 2003 nimetati ta kandidaadiks filmi "Seltsis segasem" eest noortefilmi parima näitlejaskonna kategoorias selle ta võitis, jagades seda ülejäänud näitlejatega.

Teismeliste valiku auhinna kandidaadiks nimetati ta 13 korda 12 kategoorias ja neist võitis ta neli: 2003 parima naisuustulnuka kategoorias, 2005 parima punastamise kategoorias, 2007 parima armulaulu kategoorias ja 2010 parima stseeni kategoorias.

Nickelodeoni filmiauhinna kandidaadiks nimetati ta 7 korda ja neist võitis ta kaks: 2004 parima naislaulja kategoorias ja 2005 parima naisnäitleja kategoorias seda ei määrata konkreetse filmi, vaid kogu aasta filmiloomingu eest.

Ühtlasi on Hilary Duff neli korda nimetatud halvima näitleja auhinna Kuldne Vaarikas kandidaadiks: 2004–2006 halvima naisnäitleja kategoorias ja 2006 ühtlasi halvima ekraanipaari kategoorias koos oma õe Hayleyga. Ta ei pälvinud neist ühtki.

                                     

3.1. Diskograafia Albumid ja singlid

  • "Metamorphosis" 2003; singlid "So Yesterday", "Come Clean" ja "Little Voice"
  • "Most Wanted" 2005; singlid "Wake Up" ja "Beat Of My Heart"
  • "Santa Claus Lane" 2002; singlid "Tell Me a Story" ja "Santa Claus Lane"
  • "Dignity" 2006; singlid "Play With Fire", "With Love" ja "Stranger"
  • "Hilary Duff" 2004; singlid "Fly", "I Am" raadiosingel, "The Getaway" raadiosingel ja "Someones Watching Over Me"
  • "Breathe In. Breathe Out." 2015; singlid "Chasing The Sun", "All About You" ja "Sparks"
                                     

3.2. Diskograafia Teised kaastööd

  • A Cinderella Story OST 2004 lauludega Our Lips Are Sealed koos Haylie Duffiga, singel, Now You Know ja Crash World
  • Lizzie McGuire OST teleseriaali heliriba, 2002 lauluga I Cant Wait
  • "Younger" 2016 singel "Little Lies" ise ka osatäitja seriaalis
  • Material Girls OST 2006 lauluga Material Girl koos Haylie Duffiga, Madonna samanimelise laulu uustöötlus
  • DisneyMania 2 lauluga The Siamese Cat Song koos Haylie Duffiga 2004
  • Cheaper by the Dozen OST 2003 lauluga What Christmas Should Be
  • Raise Your Voice OST 2004 lauludega Someones Watching over Me ", Jericho ja Fly
  • The Lizzie McGuire Movie OST 2003 lauludega Why Not singel ja What Dreams Are Made Of
  • Marlo Thomas & Friends: Thanks & Giving All Year Long 2004 lauluga Ill Give Anything But Up
  • DisneyMania 2002 lauluga The Tiki, Tiki, Tiki Room
                                     

4. Välislingid

  • Hilary Duffi ametlik sait inglise keeles
  • Hilary Duffi ametlik muusikasait inglise keeles
  • Eestikeelset teavet
  • Hilary Duffile pühendatud fännisait inglise keeles